Glasilo Podružnice Srpskog lekarskog društva Zaječar
Journal of Regional Section of Serbian Medical Association in Zajecar

 
 

srpski

English  

ISSN 0350-2899 eISSN 2406-1042

 
             
   

O "Timočkom medicinskom glasniku"

Timočki medicinski glasnik je jedan od najstarijih časopisa u Srbiji koji kontinuirano izlazi od svog osnivanja 1976. godine. U njemu su svoj naučni doprinos dali uvaženi profesori i akademici kao autori, ali i kao recenzenti. Časopis ustupa poseban prostor mladim istraživačima.
Timočki medicinski glasnik je od strane Ministarstva za nauku uvršten u M52 kategoriju (naučni časopis od nacionalnog značaja; 1.5 bod) i izlazi 4 puta godišnje. Od 2002. godine postoji i elektronska verzija časopisa gde su radovi dostupni u celini. U časopisu je prisutna dvostruko slepa recenzija koju obavljaju stručnjaci iz određenih grana medicine i srodnih naučnih grana. Objavljivanjem u našem časopisu prvi autor dobija 6 KME bodova, prvih 6 koautora po 1 bod, a ostali po 0.5 boda.
Timočki medicinski glasnik objavljuje prethodno neobjavljene naučne i stručne radove iz svih oblasti medicine i srodnih naučnih grana. Za objavljivanje se primaju originalni radovi, prikazi slučaja, pregledni članci, članci iz istorije medicine i zdravstvene kulture, prikazi knjiga, časopisa i slika. U suplementima časopisa se objavljuju zbornici sažetaka ,,Timočkih medicinskih dana“, ali i ostalih stručnih i naučnih skupova koji se održavaju u organizaciji zaječarske podružnice SLD-a.

Uređivački odbor poziva autore, recenzente i oglašavače da učestvuju svojim prilozima.
 

     
 
 
     
     

30 godina izlaženja Timočkog medicinskog glasnika -
10. novembar 2005.

Tridesetogodišnjica izlaženja Timočkog medicinskog glasnika obeležena je svečanom sednicom u Zdravstvenom centru Zaječar.
Obeležavanju godišnjice, uz svečani program, prisustvovali su svi raniji i sadašnji glavni i odgovorni urednici, članovi Izdavačkog saveta i Uredništva, kao i veliki broj prijatelja i gostiju.
 

     
     
Predsednik izdavačkog saveta i svi
raniji i sadašnji glavni i odgovorni urednici TMG: Radoš Žikić, Nebojša Paunković, Srećko Nikolić, Miodrag Đorđević i Emil Vlajić
 

Gosti, prijatelji i saradnici Timočkog medicinskog glasnika. Dom zdravlja,
10.11.2005. godine, 12 sati.
     
     
Podsećanja na početak:
prvi glavni urednik, Radoš Žikić

Svečani deo:
Kamerni duo - Miloš Popović klarinet
i Ivica Kostić - violina
 
     
     
Dodela jubilarnih diploma i zahvalnica

Nastavak proslave uz koktel
     
 
 
     
             
     
 
 
     
Timočki medicinski glasnik, Zdravstveni centar Zaječar
Journal of Regional section of Serbian medical association in Zajecar
Rasadnička bb, 19000 Zaječar, Srbija
E-mail: tmglasnik@gmail.com

Pretraživanje / Site Search

  www.tmg.org.rs

 
     
 
 
      Design: Infotrend