Glasilo Podružnice Srpskog lekarskog društva Zaječar

Godina 2011     Volumen 36     Broj 4
     
      [ Sadržaj ] [ Indeks autora ] <<< ] >>> ]      
               
   
Saopštenja

XXXVI Оktobarski zdravstveni dani
Kragujevac, 28-30.10.2011.



 
     
 
 
     
 

 

         
  Preuzmite rad u pdf formatu   Tradicionalni kragujevački 36. "Oktobarski zdravstveni dani" održani su od 28. do 30.10.2011. u isto vreme i na istom mestu kada i Sajam medicine, medicinske opreme i farmacije. Ovom skupu prisustvovali su i predstavnici zaječarske podružnice SLD-a i uredništva "Timočkog medicinskog glasnika": dr Tanja Janković i dr Saška Milisavljević, po pozivu prof. dr Dragana Milovanovića, glavnog organizatora "Oktobarskih zdravstvenih dana".
Osnovna tema ovogodišnjih "Oktobarskih zdravstvenih dana". bila je "Dijagnoza i terapija zasnovana na dokazima iz validnih kliničkih studija i sistematskih pregleda". Simpozijum je prvog dana održavanja obuhvatio osam plenarnih predavanja i 27 poster prezentacija pored kojih je počasno mesto dobio i "Timočki medicinski glasnik", ljubaznošću glavnog organizatora skupa koji je i glavni urednik "Medicinskog časopisa" iz Kragujevca. S obzirom na to da je "Medicinski časopis" ovom prilikom slavio 50 godina izlaženja, jedna od četiri sesije, održane drugog dana simpozijuma, bila je posvećena najnovijim tokovima iz oblasti biomedicinskih istraživanja i periodične publicistike, sa naglaskom na izazove današnjice. U okviru te sesije su izlagali urednici poznatih srpskih časopisa: "Vojnosanitetski pregled", "Srpski Arhiv za celokupno lekarstvo", "Pons" iz Ćuprije, "Medicinski časopis" iz Kragujevca i časopis Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.
U okviru diskusije, nakon održane sesije, predstavnik "Timočkog medicinskog glasnika", dr Saška Milisavljević, pozdravila je skup, pozivajući prisutne da učestvuju i prezentuju svoje radove na predstojećim "Timočkim medicinskim danima", kao i da objavljuju svoje naučne i stručne radove u "Timočkom medicinskog glasniku". Poseban akcenat, dr Milisavljević dala je angažovanju mladih kolega koji svojim naučnoistraživačkim radom doprinose kvalitetu i sadržaju "Timočkog medicinskog glasnika" kao i "Timočkih medicinskih dana", koji za njih uvek obezbeđuju poseban prostor.
U okviru stalne težnje za poboljšanjem kvaliteta i modernizacijom naše publikacije sa dugogodišnjom tradicijom, ovakvi skupovi umnogome doprinose održavanju stare i uspostavljanju nove saradnje sa kolegama. Ova saradnja je takođe značajna zarad razmene iskustava i diskusije o postojećim problemima publikovanja, naročito sa urednicima i članovima uredništava medicinskih časopisa u Srbiji, da bi postojeće prevazišli, podigli stepen kategorizacije i impakt faktor, kojima se teži. Od velike je važnosti i unapređenje organizacije i sadržaja svakih narednih "Timočkih medicinskih dana" zbog kojih su ovakve posete i saradnja sa drugim gradovim i zdravstvenimim centrima neophodne kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

dr Saška Milisavljević
     
             
     
     
             
             
      [ Sadržaj ] [ Indeks autora ] <<< ] >>> ]      
     
 
 
     
Timočki medicinski glasnik, Zdravstveni centar Zaječar
Journal of Regional section of Serbian medical association in Zajecar
Rasadnička bb, 19000 Zaječar, Srbija
E-mail: tmglasnik@gmail.com

Pretraživanje / Site Search

  www.tmg.org.rs

 
     
 
 
      Design: Infotrend  
         

counter on myspace