Glasilo Podružnice Srpskog lekarskog društva Zaječar

Godina 2019     Volumen 44     Broj 1
     
      [ Sadržaj ] [ Indeks autora ] <<< ] >>> ]      
               
   


Reč predsednika Podružnice SLD Zaječar

     
 
 
     
 

 

  Poštovani čitaoci i autori Timočkog medicinskog Glasnika,

Povodom dobijanja nagrade za najbolju Podružnicu u 2018. godini na Đurđevdan, slavu Srpskog lekarskog društva (SLD) 06.05.2019. godine, želela bih da dam osnovne informacije o Podružnici SLD Zaječar i prikaz naših mnogobrojnih aktivnosti. Podružnica Zaječar Srpskog lekarskog društva (SLD) u 2018. godini ima 260 članova, koji su doktori medicine i stomatologije, farmaceuti, biohemičari i zdravstveni saradnici. Članovi su zaposleni u: Zdravstvenom centru Zaječar, Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje Filijala za zaječarski okrug - Zaječar, Zavodu za javno zdravlje "Timok", Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigad" Gamzigradska Banja, Privatnim lekarskim ordinacijama i Poliklinikama i Privatnim stomatološkim ordinacijama. Podružnica je osnovana 05.04.1985. godine a Statut donet 04.04.2011. godine.

Predsednik Predsedništva SLD Podružnice Zaječar je Prim Mr sci. med. Dr Bratimirka Jelenković pedijatar subspecijalista endokrinolog a Potpredsednici su Prim dr sc med Dušan Bastać, lekar, primarijus, specijalista internista-kardiolog, magistar i doktor medicinskih nauka i Dr Brankica Vasić-pedijatar. Sekretar podružnice je Dr Ljiljana Jovanović-pedijatar, dok je predstavnik Podružnice u Skupštini SLD Dr Zoran Jelenković-urolog. Predsedništvo čine još 14 doktora medicine i stomatologije: Prim. Dr sci. med. dr Vladimir Mitov-magistar kardiologije; Prim. Mr sci. med. Dr Predrag Marušić epidemiolog; Prim. Dr Vera Najdanović Mandić, specijalista ginekologije i akušerstva; Prim. Dr Vesna Petković, stomatolog; Dr Zorica Stojadinović, infektolog; Dr Rade Kostić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije; Dr Goran Jović, stomatolog; Dr Biljana Popović, ginekolog akušer; Dr Biljana Stanković, lekar opšte medicine; Dr Miloš Protić, Specijalista Opšte medicine; Dr Danijela Ćirić, lekar na specijalizaciji iz opšte medicine; Dr Marko Jović, lekar na specijalizaciji iz hirurgije; Dr Tanja Jović, lekar opšte medicine i Dr Ivica Urošević na specijalizaciji iz mikrobiologije.

U 2018. godini održani su XXXVII TIMOČKI MEDICINSKI DANI. U 2018. godini, za koju je Podružnica Zaječar dobila priznanje održano je ukupno 16 događaja kontinuirane medicinske edukacije: Nacionalni kongres sa međunarodnim učešćem, Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem, četiri Nacionalna simpozijuma, jedan Nacionalni seminar 1. kategorije i osam Stručnih sastanka 1. kategorije, te jedan test u pisanoj formi.

Sa željom da brzo i efikasno informišemo članove Srpskog lekarskog društva - podružnice Zaječar, kao i ostale naše kolege, imamo odlično ažuriran Web sajt (www.sldzajecar.org.rs).
Timočki medicinski glasnik je jedan od najstarijih časopisa u Srbiji koji kontinuirano izlazi od svog osnivanja 1975. godine, sa sadašnjim Uredništvom od 2017. U njemu su svoj naučni doprinos dali uvaženi profesori i akademici kao autori ali i kao recenzenti. Pored renomiranih autora časopis ustupa poseban prostor mladim istraživačima. Timočki medicinski glasnik je od strane ministarstva za nauku uvršten u M53 kategoriju (1 bod) i izlazi 4 puta godišnje. Od 2002. godine postoji i elektronska verzija časopisa gde su radovi dostupni u celini. U časopisu je prisutna dvostruko slepa recenzija koju obavljaju profesori medicinskih fakulteta. Objavljivanjem u našem časopisu prvi autor dobija 6 KME bodova, prvih 6 koautora po 1 bod, a ostali po 0,5 boda. Timočki medicinski glasnik objavljuje prethodno neobjavljene naučne i stručne radove iz svih oblasti medicine. Za objavljivanje se primaju originalni radovi, prikazi slučaja, pregledni članci, članci iz istorije medicine i zdravstvene kulture, prikazi knjiga, časopisa i slika. U suplementima časopisa se objavljuju i zbornici sažetaka ,,Timočkih medicinskih dana“, ali i ostalih stručnih i naučnih skupova koji se održavaju u organizaciji zaječarske podružnice SLD-a.

PREDSEDNIK SLD PODRUŽNICE ZAJEČAR
Prim. Mr Sc Dr Med BRATIMIRKA JELENKOVIĆ

     
             
             
      [ Sadržaj ] [ Indeks autora ] <<< ] >>> ]      
     
 
 
     
Timočki medicinski glasnik, Zdravstveni centar Zaječar
Journal of Regional section of Serbian medical association in Zajecar
Rasadnička bb, 19000 Zaječar, Srbija
E-mail: tmglasnik@gmail.com

Pretraživanje / Site Search

  www.tmg.org.rs

 
     
 
 
      Design: Infotrend  
         

counter on myspace